x

NBA

Golden State posramio Houston i stigao u vodstvo finala Zapadne konferencije

Ekipa Golden Statea povela je rezultatom 2:1 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige pobjedom protiv Houstona u trećem meču, a konačan rezultat u Oracle areni glasio je 126:85 za aktuelne prvake.

Sam početak meča donio je izjednačenu igru i s jedne i s druge strane, a prvu opipljivu prednost domaći igrači stekli su serijom od 9:0 u finišu prve četvrtine kada su od rezultata 22:22 stigli do vodstva od 31:22. 


Aktuelni prvak nastavio je dobru igru i u drugoj četvrtini gdje su sve vrijeme kontrolisali dvocifrenu prednost, a prvo poluvrijeme završeno je prednošću Warriorsa rezultatom 54:43.


Pitanje pobjednika ovog meča faktički je odlučeno u trećoj četvrtini. Domaća ekipa ušla je u sjajan ritam, odmah na početku napravili su seriju od 10:0, a pred posljednjih 12 minuta imali su prednost od čak 21 poen razlike. 


Do kraja meča Golden State mirno je kontrolisao stečenu prednost, a uspjeli su i do kraja dotući Houston koji je na kraju doživio pravu katastrofu s obzirom na to da su izgubili sa čak 41 razlike. 






Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Curry s 35 ubačenih poena, a imao je i šest skokova i jednu asistenciju, a pratio ga je Durant sa 25 poena i šest skokova i asistencija. S druge strane, najefikasniji u poraženoj ekipi bio je Harden sa 20 poena, devet asistencija i pet skokova.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.