x

Gondolijeri u Veneciji ogorčeni zbog turista koji više nisu po njihovoj "mjeri"

Andrea Balbi, predsjednik udruge gondolijera u Veneciji, tvrdi da su turisti u usporedbi od prije 10 ili 15 godina znatno teži...

Venecijanski gondolijeri morali su smanjiti kapacitete svojih plovila, a za to krive turiste s viškom kilograma koji im više u jednakom broju kao ranije ne mogu stati u gondole, piše Guardian.

Limit za gondolu ''da nolo'', koja nudi klasični krug po kanalima, smanjen je sa šest na pet osoba, dok je za gondolu ''da parada'', koja uglavnom plovi po Canalu Grande, smanjen s 14 na 12 ljudi.

“Istina je da su u usporedbi s prije 10 ili 15 godina turisti teži", rekao je Andrea Balbi, predsjednik udruge gondolijera u Veneciji za Guardian.

"Za razliku od dizala u zgradama gdje jasno piše maksimalni broj osoba ili kilograma, mi turiste ne možemo vagati pa moramo smanjiti broj putnika" da voda ne bi počela ulaziti u čamac, dodaje.

Raoul Roveratto iz druge gondolijerske udruge, govoreći za La Repubblicu, nije birao riječi: "Turisti su danas predebeli." Iz nekih zemalja posebno, kaže on i dodaje kako je plovidba s takvim teretom opasna.

No kako bilo, vremena se mijenjaju pa nema druge nego prilagoditi se i prihvatiti aktualnu situaciju.  


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.