x

Vode sa po 3:1 u serijama

Gosti briljirali: Portland, Toronto i Golden State dijeli jedna pobjeda od polufinala

Košarkaši Portland Trail Blazersa poveli su sa 3:1 u seriji protiv Oklahome City Thundera nakon što su sinoć slavili u gostima sa 111:98.

Portland je odigrao fantastičnu utakmicu i uspio da napravi "break" na gostujućem parketu, te je sada korak od plasmana u konferencijsko polufinale.

Trail Blazersi su od samog početka meča nametnuli odličan tempo i pokazali odlučnost da izbjegnu poraz kojim bi Oklahoma poravnala na 2:2 u ovoj seriji.

Domaćem timu nije bio dovoljan odličan učinak Paula Georgea jer je Westbrook totalno zakazao. Gosti su to iskoristili i odličnom timskom igrom na kraju slavili sa 111:98.

Portland su do pobjede vodili McCollum i Lillard koji su odigrali odličan meč. McCollum je ubacio 27 poena, dok je Lillard dodao tri poena manje. Kod domaćih istakao se George sa 32 poena i deset skokova.

Sa 3:1 u seriji poveli su i aktuelni prvaci Golden State Warriorsi koji su u gostima pobijedili LA Clipperse sa 113:105. Goste je do pobjede vodio Durant sa 33 poena, dok je Thompson dodao jedan poen manje. Curry je imao svega 12 poena.

Također, pobjedu u gostima ostvarili su Toronto Raptorsi protiv Orlando Magica sa 107:85, te sada i oni vode sa 3:1 u seriji. Toronto je do trijumfa vodio fenomenalni Leonard sa 34 poena, dok je kod domaćih najefikasniji bio Gordon sa 25 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.