x

Građani Šapca ne žele da ulica nosi ime Šabana Šaulića, razlog će vas zgranuti!

Kada je, prije godinu dana, velikan narodne muzike poginuo vraćajući se sa nastupa iz Njemačke, Šapčani su pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u šabačkoj Mali ponese ime Šabana Šaulića.

Poznati pjevač je odrastao i živio u toj ulici, sve do trenutka, kada se, zbog muzike, preselio u Beograd. Međutim, iako su u prvom trenutku nadležni u Šapcu podržali ovu ideju, kasnije je došlo do mimoilaženja mišljenja, pa ulica nikada nije ponijela ime slavnog pjevača.

Pored priče o imenu ulice i Trgu sa Šaulićevim imenom u njegovom rodnom gradu, postojala je ideja da se pjevačeva rodna kuća pretvori u muzej, do čega takođe nije došlo.


Lila Ahmetović, vlasnik kafane iz koje je Šaban krenuo pjevačkim stazama, o inicijativi za muzej nam je rekao sljedeće:

- Adresa na koju treba da se javite je Ilda Šaulić. Ona je pokrenula ideju o muzeju. Prema toj ideji sve Šabanove nagrade, ploče i odijela trebalo bi da budu u ovoj kući. Međutim, od njih niko ne dolazi u Šabac, čujemo se samo telefonom, a bez njihove pomoći ne možemo uraditi ništa. E sad, da li će biti nešto od toga ili će ostati samo na ideji, ne mogu ništa da vam kažem – priznao nam je Lila.


U želji da čujemo i drugu stranu i saznamo lično od Ilde Šaulić da li će muzej u Šapcu biti otvoren ili ne, pozvali smo pjevačicu, ali ona nije željela da da komentar.

- Ne želim da komentarišem ništa na tu temu. Posebno ne u ovom periodu. Hvala što ste nazvali!

.

.

.

..

.

.

.

(Srbija Danas)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.