x

Gradić u srcu Lombardije nema nijednu osobu zaraženu koronavirusom!

Gradić na sjeveru Italije, u srcu Lombardije, na 45 kilometara udaljenosti od Milana, pod imenom Ferrera Erbognone sa 1.200 stanovnika i dalje nema nijednog zaraženog koronavirusom.

Stanovnici ovog mjesta tvrde da su poduzeli sve preventivne mjere od prvog dana i da su danas ponosni na podatak da nemaju zaraženih osoba.

Gradonačelnik Giovanni Fassina je obavijestio sve porodice da će se do 2. aprila moći naručiti za krvne pretrage u laboratoriji u obližnjem gradu Sannazzaro de Burgundi (Pavia) kako bi detaljno proučili šta može biti razlog ovog fenomena.


"Vjerujemo da to nije do genetike. Mi smo kao i svi ostali. Očigledno je da stanovništvo poštuje mjere predostrožnosti i naredbe. Sigurno su svi smatrali da se potrebno strogo držati uputa. Imamo stariju populaciju i visoku prosječnu dob stanovništva, tu je sigurno velika osjetljivost", rekao je Fassina, prenosi LaStampa.

Pretrage će biti besplatne, a oni koji ne mogu otići do Pavije, pretrage će moći uraditi kod kuće.


Cilj je istražiti antitijela koja su u stanju pobijediti koronavirus. Hipoteza je da zapravo postoji nešto u imunološkom sistemu stanovnika ovog gradića što bi moglo objasniti kako niko nije pozitivan na koronavirus i što bi moglo pomoći u nastojanjima da se zaustavi širenje u cijeloj Italiji i svijetu.

Cijeli proces će pratiti nadležna regionalna tijela.

U regiji Lombardije preminulo je najviše osoba, a registrovan je i najveći broj zaraženih osoba u cijeloj Italiji.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.