x

RAMPA ZA SRPSKE PJEVAČE

Gradonačelnik Pule zabranio koncert folk pjevača: Čuvam identitet građanske, evropske Pule!

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert koji je trebao biti održan 25. marta u pulskom Domu sportova jer nije zadovoljan vrstom muzike koja se trebala tamo svirati.

Planirano je bilo da nastupe Duško Koliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, muzičari koji izvode narodne do folk i turbo folk muzike.

Koncert je organizirala promocija Hiljadarka, koja je za to s Pula sportom već dogovorila zakup dvorane za 25. marta. Ipak, kada je Zoričić saznao za koncert, otkazao ga je.


- Iako je cijeli tim Hiljadarke bio jako entuzijastičan za ovaj koncert, nismo mogli promijeniti odluku gradonačelnika Pule, gospodina Filipa Zoričića, koji je odlučio da "u javnim prostorima neće biti turbo folk glazbe - naveli su iz Hiljadarke, prenosi Glas Istre.


Zoričić je naveo kako se ovakve vrste koncerata neće održavati i da misli da ovaj glazbeni izričaj ne pripada njihovom podneblju, duhu i mentalitetu grada.

- Moja je dužnost biti otvoren prema svima, a u javnom prostoru, dok sam ja gradonačelnik, promovisat ćemo i čuvati identitet građanske, evopske i mediteranske Pule, sa svim njenim bogatim multikulturalnim i multietničkim vrijednostima - rekao je Zoričić za Glas Istre.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.