x

Zenica

Gradonačelnik Zenice posjetio spomen obilježja za Dan državnosti BiH!

Polaganjem cvijeća na spomen obilježja Papirna i Kameni spavač, učenjem Fatihe i odavanjem počasti svim poginulim šehidima i borcima, brojne delegacije obilježile su Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

“Svim građanima i građankama, Bosancima i Hercegovcima gdje god bili čestitam Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Ova država postoji, ali politike koje vladaju nažalost, svađaju narod i zbog toga se ovaj dan negdje slavi, a negdje ne. Bosna i Hercegovina je prije 77 godina obnovila temelje svoje hiljadu godina duge državnosti i onda je došao Dejtonski sporazum koji je kao jedan zemljotres prodrmao te temelje koje sada moramo učvrstiti a za to je potrebno vrijeme. Smatram da nacionalističke ili nacionalne partije jednostavno žive na nacionalizmu koji razjedinjuje narod."

"Za svaku promjenu potrebno je vrijeme a krenulo je na bolje i to su pokazali posljednji izbori. Građani a posebno mladi ljudi trebaju i moraju imati nadu u bolje sutra jer su ih dosadašnje politike tjerale iz svoje domovine. Nadam se i čvrsto vjerujem da će ubrzo doći dan kada će se ovaj dan obilježavati na cijeloj teritoriji ove države jer ne vidim problem niti da nekoga vrijeđa ovaj datum. Oni koji ga ne prihvaćaju i ne slave samo tim činom pokazuju da su fašisti“, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Program povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizovali su Udruženje antifašista i boraca Grada Zenice i Gradska uprava.

.


Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.