x

vrijeme za uživanje

Grčka ostrva za nezaboravan odmor u septembru

Uostalom, visoke temperature u Grčkoj smatraju se idealnim za ljetovanje gotovo tijekom cijele jeseni.

Možda prolazimo posljednje dane augusta, ali ljeto nije prošlo, a to dokazuju i oni koji su u septembru odlučili iskoristiti godišnji odmor.

Uostalom, visoke temperature u Grčkoj smatraju se idealnim za ljetovanje gotovo tijekom cijele jeseni, što nam daje više vremena za uživanje u šarmu svih otoka bez premca.

Patmos
Patmos, sveto ostrvo Grčke, iz godine u godinu privlači sve više interesa putnika i postaje jedno od najmirnijih odredišta u Grčkoj. Razvio se u izvanredno kosmopolitsko mjesto, održavajući jedinstvenu, gotovo mističnu atmosferu koja ga odlikuje. Skromni šarm koji vrijedi istražiti izbliza.



Siros
Čini se da u Sirosu magija poprima pravo značenje zahvaljujući nenadmašnoj ljepoti i jedinstvenom zraku koji ovo ostrvo odiše. Pastelne boje, slikovite kuće, i ulice koje vam "oduzimaju dah" - neki su od elemenata koji ovu destinaciju čine tako privlačnom turistima iz cijelog svijeta.



Karpatos
Još jedno ostrvo koje se ističe na grčkoj karti zahvaljujući svojim nijansama i grafičkom karakteru. U njemu je spokoj glavni lik, kao i osjećaj mira koji uspijeva očarati posjetitelje i uključiti ih u apsolutni mentalitet smirenih mještana. Bonus, gastronomski užici koji će vam se bez sumnje ponuditi još su jedan element koji ovo ostrvo svrstava među vodeće destinacije. 



(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.