x

Grčka savladala BiH i plasirala se u polufinale!

Ženska košarkaška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira u polufinale Europskog prvenstva divizije B  u Skoplju. Večeras bolja od naše reprezentacije bila je Grčka, koja je slavila rezultatom 52:44 (25:27).

Žestoka borba u prvom periodu i jedne i druge reprezentacije. Ali naše djevojke nakon prvih 10.minuta prvenstveno dobrom odbranom imaju početnu prednost od 15:12. 

 

Drugi period, i dalje i jedna i druga reprezentacija igraju  sjajne odbrane pa ovaj period dobija reprezentacija Grčke rezultatom 13:12. Nakon prvih 20. minuta rezultat na semaforu je glasio 27:25 u korist Bosne i Hercegovine.

 

Jako loše smo odigrali treći period, gdje nismo imali riješenja za dobru odbranu reprezentacije Grčke. Svaka naša greška bila je kažnjavana, dok u napadu jednostavno nismo imali rješenja. Treći period reprezentacija Grčke osvaja rezultatom 14:6, te na ulasku u posljedni period Grkinje su imale prednost od 39:33. 

 

Četvrti period reprezentacija Grčke igrala je koliko je potrebno i rutinski privela susret kraju. Ovaj period  završen je rezultatom 13:11, za na kraju pobjedu od 52:44 i plasman reprezentacije Grčke u polufinale prvenstva. 

 

Kod reprezentacije Grčke istakla se Chatzileoni sa 19 poena i 11 skokova dok je Kontrafouri postigla 15 poena uz 15 skokova. 

 

Našu reprezentaciju predvodila je Dragana Zubac sa 13 poena i 7 skokova dok je Marija Kešeljević dodala 11 uz 7 skokova.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.