x

Gruovo jezivo predskazanje! Reper se pred tragediju povjerio prijateljima: Bolje da umrem nego da postanem invalid!

Dalibor Andonov Gru bio je svjestan rizika koji nose ekstremni sportovi, koji su ga, nažalost, odveli u smrt. Reper je poginuo u ponedjeljak po podne vozeći kajt na Dunavu, a svoju tragediju kao da je predosjetio.

On je često s prijateljima govorio o tome kako mu život visi o koncu zbog adrenalina. Upravo je o tome nedavno razgovarao s jednim bliskim prijateljem koji ne želi da mu se pominje ime.

- Očajan sam. Svi smo očajni. Porodica, prijatelji, poštovaoci njegovog lika i djela, ma, svi koji su ga poznavali, ali i koji ga nisu poznavali - kroz suze započinje razgovor reperov drug s kojim se prošle srijede našao poslije surfinga.

- Taj dan sam ga posljednji put vidio. To uzbuđenje koje on ima poslije kajtinga ne mogu da vam opišem. Sto puta sam mu rekao: „Brate, olabavi. Koji će ti to đavo, može vjetar da ti napravi sra*e i ode sve u tri lijepe. Ostaćeš bogalj ako se nešto desi.“ Govorio sam mu to ne bih li ga trgao iz tog opsesivnog stanja prema ovom sportu. Međutim, on se samo nasmijao i rekao mi: „Brate, bolje i da umrem nego da postanem invalid“ - kaže reperov prijatelj.


On ističe da su se jednom posvađali zbog skijanja.

- Istraživao je litice. To ga je izazivalo. Volio je da se spušta sa što većeg i strmijeg vrha. Prije nekoliko godina smo bili zajedno na skijanju i isprevrtao se samo tako. Nije mogao da stoji na nogama. Tada je bio na ivici života i smrti. Spasioci su došli i pomogli da se izvuče iz snijega, nije mogao da se pomjeri. Sve se završilo kako treba, ali smo se zbog njegovog istraživačkog poduhvata posvađali jer mi je to zimovanje presjelo. Rekao sam mu: „Čovječe, ti ne možeš da skijaš kao sav normalan svijet i da se spuštaš normalno, nego tražiš đavola.“ Ništa mu nije dopiralo do mozga. Vole+io je opasnost, adrenalin, brzinu i, nažalost, nimalo se nije plašio smrti. Bio je neustrašiv. Volio je život, ali više je volio taj prokleti adrenalin. Izgubili smo prijatelja i ovu bol niko ne može da ublaži - kaže naš sagovornik.

- U posljednjem razgovoru mi je rekao: „Čekajte me na Adi Bojani, stižem narednog vikenda.“ Bio je pun života. Nikad nismo pričali o smrti. Svakog dana bi nas upitao kako se provodimo. Velika tragedija sve nas opominje da jedan trenutak može da promijeni sve - kaže za Kurir jedan reperov prijatelj iz Crne Gore.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.