x

Bez ekipa iz grupe F u četvrtfinalu

Grupa "smrti" na EP je toliko bila smrtonosna da niko nije preživio!

Nakon utakmice između Švedske i Ukrajine saznali smo sve parove četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Posljednji učesnik četvrtfinala je postala Ukrajina i to u 120 minuti susreta protiv Švedske kada je za pobjedu pogodio Dovbyk.

U osmini finala smo gledali zaista nekoliko fantastičnih utakmica, a najveća senzacija bilo je ispadanje Francuske koja je nakon penala poražena od Švicarske.

Pored aktuelnih prvaka svijeta od Eura su se oprostili i aktuelni prvaci Evrope ekipa Portugala koja je u osmini finala poražena od selekcije Belgije sa 1:0. Svoj put u ovoj fazi završili su još Hrvatska, Njemačka, Austrija, Švedska, Vels i Nizozemska.


No, u centru pažnje našle su se ekipe iz grupe F, odnosno grupe "smrti", kako su je mnogi prozvali pred početak Evropskog prvenstva.

U ovoj grupi igrali su Francuska, Portugal, Njemačka i Mađarska, a nakon grupne faze ispali su Mađari. Očekivalo se da će barem jedna od ovih ekipa dogurati do finala, ali se to neće desiti.

Grupa smrti je bila toliko smrtonosna da niko od ovih ekipa nije uspio da prođe u četvrtfinale ovog takmičenja.


Kao što smo već rekli Francuska je u osmini finala ispala od Švicarske, Portugal od Belgije, dok je selekcija Njemačke jučer poražena na Wembleyju od ekipe Engleske sa 2:0.

Zaista je malo ko mogao očekivati da nećemo barem jednu ekipu iz ove grupe smrti gledati u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, ali to je fudbal.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.