x

Ništa od povratka u Manchester City

Guardiola objasnio zašto je odbio mogućnost da dovede Edina Džeku

Bh. napadač Edin Džeko prethodnih dana je glavna tema italijanske javnosti.

Džeko je došao u sukob s trenerom Paulom Fonsecom zbog čega ga je portugalski stručnjak udaljio iz prvog tima, te bh. napadač trenira odvojeno od ekipe već nekoliko dana.

Dijamant je prošlog vikenda s tribina posmatrao meč protiv Spezije, a kako stvari stoje ni ovo kolo neće biti u konkurenciji za utakmicu koju Roma igra protiv Verone.


Čelnici Rome prethodnih dana pokušavaju da se riješe Džeke, te su bili u ozbiljnim pregovorima s Interom, ali na kraju od razmjene Džeko - Alexis neće biti ništa.

Također, Roma je ponudila Džeku još nekim klubovima, a jedan od njih je i Manchester City. Međutim, klub s Etihada odbio je mogućnost da vrati Dijamanta u svoj tim.


O tome je pričao i Pep Guardiola koji je objasnio da u ovom trenutku Manchester Cityju ne treba novi napadač, te da su mu dovoljni Sergio Aguero i Gabriel Jesus.

"Novi napadač nam ne treba. Ne želim da stavljam pritisak na Aguera i Gabriela jer su oni nama dovoljni. I ostali igrači su odličnu što se tiče golova jer imamo 13 različitih strijelaca ove sezone. U nekim mečevima mi treba napadač i to je obično Aguero ili Gabriel, a u nekim utakmicama preferiram da igram bez pravog napadač. Tako da bi u ovom trenutku još jedan napadač bio samo višak", rekao je Guardiola.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.