x

‘Haaland je postao teret za nas’

Erling Haaland je bio centralna tema ljetnog prijelaznog roka, Norvežanin je u transferu vrijednom 60 milijuna eura potpisao ugovor sa Manchester Cityjem, i već se počeo isplaćivati Građanima.

Ipak, iz Dortmunda o Haalandu nisu stigle lijepe reči, iako je bio omiljen među navijačima. Sportski direktor Dortmunda Sebastian Kehl nije baš najbolje pričao o Norvežaninu. 

„Koliko god da smo ga cijenili, uz sve što je učinio za klub, on je definitivno postao teret, kako za svlačionicu tako i za klub. U suštini sve se vrtjelo oko njega. Upravo iz tog razloga bilo je vrijeme da ga prodamo, bila je to dobra stvar i za nas i za City. To potvrđuje činjenica da deset golova za naš klub ove sezone postiglo deset različitih strijelaca – kazao je Kehl, uz dodatak: 


„Volio bih da smo bili sigurni u Haalandov odlazak malo ranije jer je to ograničilo naše pripreme. Bez njega imamo mogućnost da vjerujemo drugim igračima.“ 


Moguće da je ova Kehlova izjava predigra za predstojeći susret Lige prvaka, u kojem će se sastati upravo Manchester City i Dortmund na Etihadu. U dresu njemačkog kluba Haaland je osvojio Kup Njemačke, a postigao je čak 86 golova na 89 odigranih utakmica. 


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.