x

Prenose vodeći evropski mediji

Haaland nikad bliže transferu: Stiže ponuda od 175 miliona eura

Erling Haaland je jedna od vodećih tema u svjetskom fudbalu, a još uvijek je neizvjesno gdje će nastaviti karijeru.

Ovaj sjajni Norvežanin je na meti mnogih evropskih velikana, a trenutni klub Borussija Dortmund ne razmišlja o prodaji.

Međutim ugledni ostrvski i njemački mediji među kojima su "Mirror" i "Bild" prenose vijest da je prvi čovjek Chelseaja, Roman Abramović spreman ponuditi 175 miliona eura za sjajnog norveškog napadača. Istu vijest prenosi i ugledni Transfermarkt.


Njemački "Bild" dodaje da će Abramović taj iznos ponuditi i zvanično Chleseaju početkom naredne sedmice, a vjeruje se da je to cifra koja bi mogla na kraju zadovoljiti sve u Dortmundu, ali i samog fudbalera kada su u pitanju lični uslovi.

Chelsea je od ranije imao na radaru Haalanda. Prva pisanja su bila da se sprema ponuda od 120, zatim 140 miliona eura, a sada je Abramović prelomio i to više nema dileme. Plavci će spremiti 175 miliona eura, a kako će se situacija dalje razvijati ostaje nam da vidimo.


Pored Chelseaja, Haaland je bio na meti Reala, PSG-a, Manchester Citya, spominjala se i Barcelona, čak su vođeni i pregovori između menadžera, kluba i fudbalerovog oca, ali sve je brzo palo u vodu, obzirom na trenutnu finansijsku situaciju u katalonskom gigantu i period oporavka.

Abramović je povukao prvi potez i čekamo kraj jula da vidimo konkretne rezultate ove priče koju su ipak lansirali vodeći mediji u Engleskoj i Njemačkoj.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.