x

Ukoliko ne dovedu Norvežanina

Haaland u Barcelonu? Nema problema, Real Madrid zna koga će dovesti u tom slučaju

Erling Haaland na ljeto će definitivno napustiti Borussiju Dortmund.

Nema načina da Milioneri u svojim redovima zadrže jednog od najboljih napadača današnjice, a samo je pitanje u koji klub će otići sjajni Haaland i preći na veći nivo u svojoj karijeri i boriti se za najveće trofeje.

Mnogi se povezuju s dovođenjem Haalanda, a u prvom redu se ističu španski rivali Barcelona i Real Madrid.

Real Madrid trebao bi prvobitno da se pojača Kylianom Mbappeom kojem na ljeto ističe ugovor s PSG-om i na Santiago Bernabeu bi stigao kao slobodan igrač, ali Florentino Perez ne bi imao ništa protiv ni kada bi u svojim redovima vidio i dragulja Borussije Dortmund.


Ipak, ukoliko se desi da Haalanda ne uspije dovesti, Real Madrid bacit će se u akciju dovođenja Fiorentininog Dušana Vlahovića, prenosi "El Nacional".

Vlahović bi se tako pridružio svom kolegi iz reprezentacije Luki Joviću koji također nastupa za Real Madrid, a bilo bi zanimljivo vidjeti da li bi igrao u paru ili rotaciji s Karimom Benzemom.


Reprezentativac Srbije ove sezone igra kao preporođen i do sada je na 23 nastupa u svim takmičenjima postigao 19 golova i dodao tri asistencije za Violu.

Mnogi su iskazali interes za njegovim dovođenjem, a čini se da je najviše zagrizao Arsenal. Tu su još i Newcastle, Tottenham, Juventus...

Podsjetimo, Vlahović je član Fiorentine od 2018. godine kada je stigao iz Partizana, a za reprezentaciju Srbije je na 14 nastupa postigao sedam golova i na kraju 2022. godine s ovom ekipom očekuje ga nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.