x

Bundesliga, 26. kolo

Haalandov ples obilježio povratak nogometa, Ibišević kao nekada

Nakon dva mjeseca ponovo možemo da uživamu u evropskom nogometu, a Nijemci su se pobrinuli da nam dokažu zašto su subote s utakmicama tako posebne.

U pet odigranih susreta 26. kola Bundeslige od 15.30 sati bilo je svega - golova, promašaja, psovki, majstorija, preokreta... Ako već biramo junaka dana, onda je to Erling Haaland.

Talentovani Norvežanin opet je imao svoj šou i to protiv Schalkea u rurskom derbiju. Postigao je jedan pogodak, jedan majstorski naštimao i zaplesao na proslavi kod vodećeg gola, u trenucima kada igrači imaju zabranu rukovanja i zagrljaja zbog pandemije koronavirusa.

Borussia je na kraju bez publike slavila s 4:0 protiv očajnog Schalkea i vodećem Bayernu se primakla na bod, dok je Leipzig pao na treće mjesto jer je neočekivano remizirao s Freiburgom (1:1).

Gosti su poveli preko Guldea u 34. minuti, ali je Poulsen u 77. minuti vratio stvari na početak, no domaćin nije mogao više od toga, pa su mu smanjene šanse da može na kraju biti prvak.

Vedad Ibšević je i u poznim igračkim godinama pokazao da je mašina za golove. Postigao je drugi gol u 60. minuti u 3:0 pobjedi Herthe na gostovanju kod Hoffenheima.

Augsburg je poražen od Wolfsburga s 2:1 na svom terenu. Steffen je na kraju prvog dijela pogodio za 0:1, ali je Jedvaj vratio nadu svom timu golom u 54. minuti, a uz to je Augsburgu poništen gol za preokret u 67. minuti. VAR je uskratio slavlje domaćinu. Ginczek u nadoknadi donosi "tricu" Vukovima, koji hvataju priključak za evropske pozicije.

Golova jedino nije bilo u duelu Fortune i Paderborna u Dusseldorfu, a od 18.30 sati sastaju se Eintracht Frankfurt i Borussia M.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.