x

nastavak prepucavanja

Habib odgovorio na McGregorove prijetnje za revanš

Habib Nurmagomedov je poručio Conoru McGregoru kako je potrebno da ostvari koju pobjedu da bi dobio šansu za revanš s ruskim borcem.

Nije prošlo ni tri sedmice kako se McGregor "penzionisao" putem društvenih mreža, a već je Irac u akciji sedam dana budući da je pozvao Habiba na revanš nakon njihove kontroverzne borbe na UFC 229 eventu.

McGregor svoje slobodno vrijeme koristi da putem Twittera konstantno proziva svog rivala iz Rusije, ali i Paulieja Malignaggija.

Penzionisan ili ne, dvojac se nije mogao boriti do početka ovog mjeseca zbog suspenzija koje su zaradili nakon dešavanja poslije borbe.

The Notorious očigledno želi revanš s Habibom čim prije pa je jučer na Twitteru odgovorio navijaču kako on i njegov tim smatraju precijenjenim hrvačke metode Rusa.

"Ne slažem se sa komentarom da je Habib najbolji hrvač u UFC-u historiji. Ja, zajedno s mojim timom, smatramo precijenjenim njegovo hrvanje. Revanš će sve pokazati", napisao je McGregor.

S druge strane, prvak u lakoj kategoriji smatra kako se bivši šampion u dvije kategorije mora prvo vratiti u red i pobijediti nekoliko borbi prije nego što zaradi revanš te je napomenuo da on i njegov tim nisu nikog pobijedili od 2016. godine.

McGregorova zadnja pobjeda bila je u decembru 2016. godine, kada je pobijedio Eddieja Alvareza na UFC 205 eventu za titulu u lakoj kategoriji, a onda je uzeo pauzu te se boksao s Floydom Mayweatherom.

Habibova sljedeća borba neće biti protiv svog najžešćeg protivnika već protiv Dustina Poiriera nakon što je Amerikanac, bivši McGregorov protivnik, postao privremeni prvak u lakoj kategoriji.

Poirier je sinoć na UFC 236 eventu pobijedio na bodove Maxa Hollowaya, još jednog koji je ranije izgubio od Irca, te postao privremeni prvak u lakoj kategoriji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.