x

LIGA PRVAKA

Halandova magija: Pet golova za prolazak Mančester sitija

Uz Siti je prošla i ekipa Intera, našeg Edina Džeke


Odigrane su još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Mančester siti je na svom Etihad stadionu slavio protiv RB Lajpciga 7:0.

Fenomenalnu partiju je pružio Erling Haland (Haaland) koji je za manje od sat vremena na terenu pogodio 5 puta mrežu protivnika.

Otvorio je noć golom iz penala u 22. minuti, nakon greške defanzivca gostiju Henriksa (Henrichs).


Samo 20 sekundi kasnije, Siti nastavlja sa dominacijom, a kao glavni akter je ponovo Haland. On je na odbijenu loptu natrčao i glavom zatresao mrežu protivnika.


Treći gol je dokaz da vam je nekad potrebna i sreća, pošto je Halanda lopta srećno pogodila nakon pokušaja gostiju da izbace loptu sa gol-linije.


Između golova Halanda, u strijelce se upisao i Ilkaj Gundoan (Ilkay Gundogan) u 49. minuti. Haland je svoj četvrti, a peti gol Sitija postigao u 53. minuti. On je pokušao glavom, a nakon što su loptu odbili igrači Lajpciga, ona mu je opet pala na nogu i bez većih problema ju je pospremio u mrežu.


RB Lajpcig večeras nije imao sreće ili je Haland imao previše. Svaki put kad bi loptu probali ispucati ona bi završila kod Norvežanina. Golman je probao izboksovati loptu ali je ona završila na perfektnom voleju norveškog napadača.


Konačnih 7:0 je postavio Kevin De Brujne (Bruyne) u prvoj minuti sudijske nadoknade.


Edin Džeko i njegov Inter su se također kvalifikovali u četvrtfinale Lige prvaka, pošto su remizirali 0:0 sa Portom. Rezultat dvomeča je glasio 1:0 za Inter.

Izvor: avaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.