x

Bh. stručnjak vodi Maroko

Halilhodžić ulazi u rat s evropskim velikanom?

Vahid Halilhodžić se specijalizovao za reprezentativni fudbal. Trenutno sa dosta uspjeha vodi reprezentaciju Maroka.

Halilhodžić je odradio odlične kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, bez problema je izborio baraž i još jedna stepenica ga dijeli od novog plasmana na Mundijal.

Početkom 2022. godine u Kamerenu bi trebalo biti održan Afrički kup nacija, a Maroko na turnir dolazi kao jedan od glavnih favorita za konačnu pobjedu.

Ipak, glavobolje svim afričkim selekcijama stvaraju najveći evropski klubovi za koje nastupaju igrači iz Afrike. Među njima je i Maroko.


Halilhodžić bi mogao ući u verbalni rat sa Sevillom nakon što je nezadovoljan medicinskim izvještajem španskog kluba o stanju Yooussefa En Nesyrija.

Iz Seville su saopštili kako će odličnom napadaču trebati duže vremena za oporavak što su Maroku vide kao moguću odgodu njegovih nastupa na kontinentalnom turniru.


S druge strane ljekarska služba Maroka smatra da će 24-godišnjak biti spreman za CAN. U stalnom su kontaktu, ohrabruju ga da se oporavi te da zaigra na takmičenju.

Inače, Maroko se nalazi u grupi sa Ganom, Komorskim ostrvima i Gabono. Svoj prvi meč selekcija sa sjevera Afrike igra 10. januara protiv Gane.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.