x

NOSI TAJNU PORUKU

Haljina vezena 3.800 sati: Glumica na Met Gali sve zadivila toaletom

Britanska umjetnica porijeklom iz Gane Mikaela Koel bila je jedna od domaćina ovogodišnje manifestacije

Jedno od najljepših izdanja na ovogodišnjoj Met Gali je kreacija za koju mnogi vjeruju da krije zanimljiv simbolizam.

Britanska umjetnica porijeklom iz Gane Mikaela Koel bila je jedna od domaćina ovogodišnje Met Gale, a ona se potrudila da opravda ovu ulogu i učinila je to na savršen način!


Raskošni detalji

Glumica, rediteljica, pjevačica i kompozitorka bila je jedna od rijetkih na crvenom tepihu ovogodišnje Met Gale koji nisu igrali na sigurno, a mnogi vjeruju da je njena toaleta krila i posebnu poruku...

Dok je većina zvanica nosila crno, bijelo ili spoj ovih boja, ona je bila pravo osvježenje u kreaciji koja ističe njenu boju kože i dodatno je naglašava raskošnim detaljima boje žutog zlata.


Kako je saopćila spomenuta kuća, providni til od kog je toaleta napravljena krasi 26.500 kamenčića i 135.000 zlatnih kristala, a da bi sve bilo na mjestu, haljina je ručno vezena čak 3.800 sati!

Kristali su najgušće grupisani "strateški", tako da pokrivaju intimne zone, pa se tako u predjelu grudi nalaze ukrasi u obliku zvijezda, dok se ispod donjeg dijela stomaka nalaze detalji raznih oblika.


Tiha poruka

Mikaela je svemu dodala raskošne asesoare: kitnjastu dijamantsku ogrlicu, nesvakidašnji i ultraluksuzni čoker koji je pričvršćen za okovratnik haljine, a uz to je nosila masivne minđuše od žutog zlata i prstenje s privescima.

Sve je zaokružila zlatnim cipelama koje su pojačale utisak, a kosu je vezala u sitne afro pletenice uz glavu, dodatno naglasivši ljepotu svog lica.


Budući da je tema bila "Karl Lagerfeld: Linija ljepote", Mikaela je haljinom svakako ukazala na ljubav pokojnog dizajnera prema detaljima i zlatu, a mnogi vjeruju da je ova kreacija bila i njena tiha poruka.

Imala namjeru

Naime, modni mag Karl Lagerfeld bio je obožavan u modnom svijetu, ali ga mnogi i danas kritikuju zbog stavova koje je javno iznosio - Lagerfeld je važio za seksistu, homofoba, rasistu, islamofoba, a imao je i vrlo ružne komentare na račun gojaznih ljudi.


Zato su se na društvenim mrežama pojavili komentari da je Mikaela namjerno odabrala haljinu brenda „Schiaparelli“, s kojom je Lagerfeldov „Chanel“ tradicionalno u lošim odnosima, kao i da nije slučajno odabrala toaletu u kojoj ponosno može da istakne svu ljepotu svoje boje kože.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.