x

Hamilton: Borili bismo se za pobjedu da se to nije dogodilo

Lewis Hamilton vjeruje da se mogao boriti za pobjedu na VN Mađarske da u kvalifikacijama nije imao kvar na sustavu za smanjenje otpora zraka zbog čega je morao startati tek sedmi, ali je zadovoljan što je petu utrku zaredom završio na postolju.

Hamilton je na Hungaroringu imao briljantnu utrku sa sedmoga startnog mjesta nakon što je u kvalifikacijama imao kvar na DRS-u uoči posljednjega pokušaja u Q3 na novim gumama nakon što je prvi Q3 krug, kao i Russell, odvozio na korištenom setu guma, donosi MAXf1.net.

Russell je iskoristio sjajnu brzinu Mercedesa u hladnijim uvjetima u kvalifikacijama i osvojio prvi pole position u karijeri, a Hamiltonu je ostao prvi mjereni krug na korištenim gumama koji mu je bio dovoljan tek za sedmo mjesto.

Za razliku od Russella koji je startao na softu, Hamilton je na startu uzeo novi set mediuma, odlično startao i probio se na peto mjesto u prvom krugu, a nakon druge dionice na mediumu, koju je produljio do 51. kruga, treću je dionicu vozio na softu.

U posljednjoj dionici Hamilton je bio na petom mjestu, ali je zahvaljujući novijim i bržim gumama prestigao i Sainza i Russella i drugi puta zaredom završio drugi nakon Francuske što mu je peto uzastopno postolje i ukupno 11. u Mađarskoj u 16 nastupa.


“Mučio sam se u početku utrke i nisam bio siguran hoću li uspjeti nadoknaditi zaostatak pa sam tako sretan što sam uspio sa sedmoga mjesta,” rekao je Hamilton.

“Imao sam dobar start, što je bilo ključno, a nakon toga, malo po malo, osjećao sam se sve bolje s balansom bolida. Hladnije temperature u kvalifikacijama i u utrci išle su nam na ruku.”

“Napravili smo veliki korak naprijed u odnosu na petak i jako sam zahvalan na tome. Da je DRS radio u kvalifikacijama borili bismo se za pobjedu.”

“Posebno je imati oba bolida na postolju iako se Georgeova utrka rasplela nesretno za njega. Nevjerovatan način za otići na ljetnu stanku, znajući da smo značajno smanjili zaostatak i da imamo više performansi.”

“Nadam se da ćemo donijeti još poboljšanja u drugom dijelu sezone i početi se boriti s dečkima na vrhu.”


Toto Wolff se slaže s Hamiltonom i vjeruje da su se mogli boriti za pobjedu da je sedmerostruki svjetski prvak startao s bolje pozicije.

“Lewisova borba bila je nevjerojatna, Budimpešta nastavlja biti uspješna priča za njega,” rekao je Wolff.

“Došao je niotkuda i bio brži od svih ostalih. Mislim da smo s njim izgubili utrku u subotu s kvarom na DRS-u. Inače bismo se borili na vrhu za pobjedu.”

“Drugo uzastopno drugo i treće mjesto je sjajno, ali želimo se boriti za pobjedu.”

Hamilton je u Mađarskoj, osim šestoga postolja ove sezone, ostvario i drugi najbrži krug nakon Silverstonea.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.