x

veliki gospodin

Hamilton poručio da nema simptome koronavirusa, a onda ostavio sve bez teksta svojim potezom

Nova sezona Formule 1 trebala je početi prošle nedjelje utrkom za Veliku nagradu Australije.

Međutim, nekoliko dana prije početka nove sezone FIA je odlučila da odogodi početak nakon što je jedan od članova McLarena bio pozitivan na koronavirus.

Nova sezona je odgođena do daljnjeg i nije poznato kada će početi. Vozači su se vratili svojim domovima gdje se nalaze u izolaciji i poštuju pravila koja su određena.

Na Instagramu se sinoć ponovo oglasio Lewis Hamilton za kojeg se govorilo da je možda zaražen jer je bio u kontaktu s ljudima za koje se ispostavilo da imaju koronavirus.

Međutim, Hamilton je poručio da je već neko vrijeme u karantinu, te da nema nikakvih simptoma. Zbog toga je odlučio svoje testove pokloniti nekome koje je to baš potrebno.

"Bilo je dosta špekulacija oko mog zdravlja nakon što sam bio na događaju gdje je bilo zaraženih koronavirusom. U izolaciji sam i nemam nikakvih simptoma. Dobro se osjećam i treniram dva puta dnevno. Razgovarao sam s doktorom i pitao da li se trebam testirati i on je rekao da nema potrebe. Testove koje imam poklanjam onima kojima oni zaista trebaju jer znam da je ograničen broj testova u Velikoj Britaniji. Nadam se da ću time pomoći nekom", poručio je Hamilton.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.