x

Britanac povećao prednost u ukupnom plasmanu

Hamilton slavio u Mađarskoj, Vettel drugi, Raikkonen treći

Britanski vozač Lewis Hamilton slavio je danas pobjedu na Hunagaroringu u okviru Velike nagrade Mađarske.

Hamilton i njegov timski kolega Valtteri Bottas su zauzeli prve dvije pozicije tokom jučerašnjih kvalifikacija, a Lewis je odvezao besprijekornu trku u kojoj nije imao većih problema da zabilježi pobjedu.


Najzanimljivije je bilo u posljednjim krugovima kada je dvojac Ferrarija Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen pokušavao da prestigne Bottasa koji je u tom trenutku bio na drugom mjestu. Vettel se primakao na oko pola sekunde zaostatka, ali nikako nije uspijevao da ga pretekne, sve do nekoliko krugova pred kraj. U tom trenutku je Bottas pokušao da uzvrati, ali došlo je do incidenta, pa je pao na četvrto mjesto jer ga je pretekao odmah i Raikkonen.


Nešto kasnije Bottas je imao incident i sa Ricciardom te će direkcija trke oba incidenta uzeti u razmatranje i vjerovatno kazniti Bottasa koji je na kraju završio tek peti jer ga je u posljednjem krugu pretekao Ricciardo i to na sjajan način.


Inače, Hamiltonu je ovo bila peta pobjeda ove sezone i sada ima 24 boda više od Vettela u generalnom plasmanu. Slijede četiri sedmice pauze, pa se naredna trka vozi krajem augusta u Belgiji.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.