x

ISPOVIJEST NAKON OPERACIJE

Hana Hadžiavdagić iz bolnice: Nadam se da ću sada moći roditi bebu, nakon godina pokušaja!

Hana Hadžiavdagić-Tabaković (36), jedna od najpoznatijih influenserica na ovim prostorima, operirana je u Banjoj Luci. Prije i poslije operacije svoje brojne pratioce na Instagramu informisala je o dešavanjima u jednoj privatnoj poliklinici.

U ispovijesti za "Avaz" Hana je otkrila da je operisala cistu na jajniku te polipe na maternici. To su ustvari bila dva zahvata - jedan kroz stomak, a drugi kroz maternicu.

- Umjesto jedan sat, operacija je trajala tri - dodaje Hana.

O svemu je otvoreno izvještavala na Instagramu, jer, ističe, želja joj je da kod žena podigne svijet o značaju reproduktivnog zdravlja.


- Kod nas je sramota pričati o ženskom reproduktivnom zdravlju i sramota je pričati koliko se žena bori da dobije djecu, idu na umjetne oplodnje... Koliko zapravo muškaraca ne može da ima djecu, pa je to još i veća tabu tema nego ženski problemi. Mi kao narod, kao cjelina, kao Balkan, moramo razbiti predrasude, moramo početi gledati naprijed. Mlađe generacije koje dolaze će imati više problema s reproduktivnim zdravljem zbog načina života, zbog zraka koji udišemo, zbog virusa koji nas okružuju, zbog hrane koju jedemo i zbog nezdravog života generalno - smatra Hana.


Naglašava da se o tome treba pričati i da ništa apsolutno u životu nije sramota.

- Ovo je jedina klinika u BiH koja ima 4D ultrazvuk, koji je vrlo bitan za zdravlje žena. Imala sam cistu na jajniku, imala sam polipe na maternici, ništa toliko ozbiljno, ali nešto što je mene sprečavalo da ostanem u drugom stanju. Nisam znala, jer nisam bila dobro pregledana, nisam bila na pravom ultrazvuku. Masa žena tako pokušava da ostane trudna, a ne zna u čemu je problem. A ovo su mali zahvati koji mijenjaju život iz temelja - kaže Hana.


U bolnici je do subote, a potom ide u Zagreb.

- Sad se nadam bebi uskoro. Tarik i ja smo pokušavali godinama dobiti bebu, a nismo znali u čemu je problem dok nisam malo dublje počela kopati... Nadam se da će uskoro biti beba - veoma emotivno nam je kazala Hana. 

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.