x

Hanka Paldum promovisala spot za pjesmu "Ljubav svih vremena"! (Foto)

Hanka Paldum je istaknuta umjetnica u Bosni i Hercegovini, koja baštini tradicionalnu narodnu muziku. Svojim radom doprinijela je očuvanju bh. muzike, a jučer je na Ilidži upriličila promociju nove pjesme.

Kadrovi iz Isa-begove tekije i Hotela “Evropa” sjajno su predstavili riječi i emociju nove Hankine pjesme. Pjesma nosi naziv “Ljubav svih vremena”, sa ljubavnom tematikom, kojoj je pečat dao jedan od najboljih bh. autora, Al’Dino. On je autor teksta i muzike, a krivci za ovako dobar aranžman su Arel Češljar i Meho Radoović. Za našu Hanku ovo je bilo sjajno iskustvo gdje je opet uspjela pokazati zašto nosi nadimak bosanskohercegovačke dive.


- U svoje lično ime i u ime kompletnog tima Hayat produkcije čestitam svima na odlično urađenom poslu, jer ovo se zove umjetnost. Izuzetno sam ponosan na kompletan tim Hayat podukcije, na naš muzički studio jer je uradio još jednu vrhunsku pjesmu. Ovoj pjesmi dali smo vizuelni identitet, a na realizaciji radila je također ekipa Hayat produkcije sa Anisom Mujanovicem na čelu. Mi smo tu da stvaramo umjetnost. U našem muzičkom studiju okupili smo najbolje autore i muzičare, te sa takvima ljudima odličan rezultat ne može izostati. Ovog puta Al’Dino je, u saradnji sa našim Arelom i Mehom napravio pjesmu koja nema rok trajanja. Kada poslušate znat ćete o čemu pričam. Čestitam i dragoj Hanki, a mi nastavljamo I bolje I jače. Muzika nema granice- rekao je direktor Hayat produkcije Ahmed Švrakić.


Imali smo sreće da radimo s vrlo velikim zvijezdama i profesinalcima u svom poslu i sva naša iskustva su izuzetno pozitivna. Svi su veliki radnici i profesionalci. Međutim, posebno zadovoljstvo je raditi s Hankom Paldum. Ona je u pravom smislu riječi profesionalac – ističe zamjenica direktora Amela Karačić.

Hayat produkcija već godinama blisko sarađuje s Hankom, tako da je i saradnja na novom projektu imala svoj prirodni tok. Ključ svake uspješne saranje je korektnost i poštovanje prema ljudima s kojima sarađuješ, a ovdje toga zaista ima mnogo – naglašava Amela.


Nova Hankina pjesma nastala je u muzičkom studiju Hayat produkcije. Predstavit ćemo vam jednu vrlo emotivnu pjesmu kojoj je Hanka udahnula dušu.

Neophodno je spomenuti i vrhunske muzičare koji su svirali na pjesmi: Amar Češljar (bubanj i udaraljke), Edvin Hadžič (bas), Adis Sirbubalo (klavir), Al’Dino (gitara), Irfan Peljto (harmonika), Meho Radoović (klarinet, violina), Arel Češljar (klavijature, violine, udaraljke ), Mensura Bajraktarević (back-vokal). Naglasit ćemo da je ovo internacionalna saradnja koja je spojila Bosnu i Hercegovinu i Tursku u jednom djelu. Na novoj pjesmi našli su se i Osman Dürsün (kanun), Yaman Dürsün (čelo). Za mix i master bio je zadužen Arel Češljar koji je u konačnici uobličio ovo umjetničko djelo.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić/
Izvor: Hayat

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.