x

Haos u Beču: Učenik nasred časa pustio Užičko kolo, a zatim zaigrao! Profesor ga pljunuo, a onda su se potukli! Cijela Austrija na nogama zbog incidenta! (VIDEO)

Video koji je šokirao Austrijance i cijeli region snimljen je u Višoj tehničkoj školi u bečkom Ottakringu te prikazuje profesora koji ulazi u sukob sa učenicima nakon što su ga isprovocirali videom na kojem je prikazano Užičko kolo. Profesor je pljunuo učenika nakon što je on pustio Užičko kolo na mobitelu, te s prijateljima nastavio plesati oko njega dok je profesor pisao po ploči.  

.

Sukob su snimili drugi učenici, a video je veoma brzo obišao društvene mreže. Prikazuje verbalnu raspravu koja je uslijedila nakon prikazivanja užičkog kola i plesa, kada je profesor učeniku rekao da napusti učionicu. Učenik je odbio izaći, pa ga je profesor pljunuo nakon čega ga je učenik napao.

Sudeći po ostalim video zapisima koji su bili dostupni na društvenim mrežama, profesor je već ranije bio meta zlostavljanja kako učenika, tako i drugih profesora. Škola je odlučila otpustiti profesora, a cijela priča je dobila veliki preokret kada se na Facebooku pojavila peticija za smjenu cijele uprave škole. Peticija je za nekoliko dana dobila više od 10 hiljada potpisa.


Nakon ovog incidenta postavila su se mnoga pitanja u vezi obrazovne politike u Beču, reagovale su mnoge političke stranke, a mišljenja javnosti su i dalje podijeljena. Neki podržavaju profesora, a neki učenike.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.