x

totalno rasulo u romi

Haos u svlačionici: Džeko objesio El Shaarawyja za vješalicu, a spasili ga Fazio i Olsen

Edin Džeko i Stephan El Shaarawy su i dalje jedna od glavnih tema italijanskih medija zbog sukoba koji se desio na poluvremenu utakmice između SPAL-a i Rome.

Roma je ovu utakmicu izgubila sa 2:1, ali sigurno da je mnogo veći poraz za Claudija Ranijerija sukob Džeke i El Shaarawyja. Ovaj dvojac se verbalno sukobio na poluvremenu jer je bh. napadač bio nezadovoljan što mu El Shaarawy nije dodao loptu, ali mu je Italijan uzvratio.

U Romi su pokušali zataškati sve ovo, ali su italijanski mediji ipak uspjeli da dođu do informacija. Sada je jasno da ovaj sukob nije bio nimalo naivan i da je malo falilo da dođe do fizičkog obračuna između Džeke i El Shaarawyja.

Corriere dello Sport je prvi uspio da sazna ove informacije, a sada su nekako došli i do popune priče. Ovaj portal tvrdi da im je pouzdani izvor iz rimskog kluba otkrio da je Džeko bio na ivici od toga da istuče svog saigrača.

Navodno, El Shaarawyja su na kraju spasili Federico Fazio i Robin Olsen koji su jedini reagovali i razdvojili ih. Gazzettagiallorossa.it je danas čak objavio da je Džeko uhvatio El Shaarawyja i da ga je čak objesio za vješalicu koja se nalazi na zidu.

Ranieri je bio u šoku zbog ovih dešavanja, ali je uspio da smiri situaciju. Htio je iz igre odmah da izvede obojicu, ali je na kraju deblji kraj izvukao El Shaarawy koji je ostao u svlačionici, dok je Džeko nastavio utakmicu. Ranieri je čak poručio da će pustiti navijače na trening ukoliko se ne smire.

Međutim, čini se da ni bh. napadač neće ostati bez kazne jer se već nekoliko dana špekuliše da neće biti u konkurenciji za derbi kola protiv Napolija. No, jedino što je jasno jeste da situacija u Romi nije nimalo bajna, te da su doživjeli totalno rasulo ove sezone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.