x

NBA doigravanje

Heat poslao Buckse kući, Williams završio karijeru, LeBron nezaustavljiv za Rocketse

Miami Heat pobijedio je Milwaukee Buckse rezultatom 103:94 i plasirao se u finale Istočne konferencije NBA lige.

Heat je tim koji je u ovoj seriji itekako nadigrao favorizovane Buckse. Našli su pravo rješenje za njihovu igru, a tako je bilo i u petoj utakmici serije koju je Heat na kraju dobio 103:94.

Bez Giannisa Antetokounmpa Bucksi nisu mogli do trijumfa. Tim iz Miamija je bio prejak i na kraju zasluženo odlazi u finale Istočne konferencije gdje čekaju boljeg iz duela Toronto Raptors - Boston Celtics.

Goran Dragić i Jimmy Butles su sa po 17 poena predvodili Heat, dok je na drugoj strani Khriss Middleton ubacio 23 poena.

Treba istaći da se od profesionalne karijere oprostio 34-godišnji Marvin Williams, koji je odlučio da mu je 15 godina NBA karijere sasvim dovoljno.

Los Angeles Lakersi pobijedili su Houston Rocketse 112:102 i poveli su sa 2-1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Nezaustavljiv je u ovom meču bio LeBron James. Eksplodirao je u drugom poluvremenu i odveo je Lakerse do drugog trijumfa, a meč je završio sa 36 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Fantastičan je bio i Anthony Davis sa 26 poena i 15 skokova, ali i Rajon ROndo sa 21 poenom i devet asistencija. James je došao do 162. pobjede u play-offu, te je postao čovjek sa najviše pobjeda u doigravanju u historiji lige.

Kod Rocketsa uzaludno je bilo 33 poena Hardena i 30 Westbrooka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.