x

vrijeme je za mimozu

Herceg Novi vas zove na 53. Praznik mimoze!

Praznik mimoze u Herceg Novom, jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala na ovim prostorima, ove godine proslavlja svoj 53. rođendan od 18. februara do 5. marta. Festival će biti otvoren 18. februara koncertom regionalne muzičke zvijezde Nede Ukraden na Trgu Nikole Đurkovića u 19 časova, kojem će prethoditi defile Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera.

Dan kasnije očekuje nas tradicionalno najposjećeniji događaj – Berba, odnosno fešta posvećena mimozi, na kojoj će lokalne domaćice služiti ribu i vino, Gradska muzika, Mjesna muzika Đenović i mažoretke će prodefilovati od Kumbora do centralne fešte u Baošićima, a u Đenovićima će nastupiti Knez. Iste večeri će u Institutu Igalo biti organizovan maskenbal na kojem će goste zabavljati Goran Karan i Lapsus Band.


Svečano zatvaranje je zakazano za 5. mart, kada je na programu Spaljivanje Karnevala na Škveru, a u kompleksu Portonovi karnevalska povorka i koncert Dejana Petkovića i Big benda.

„Pozivamo da nam se pridružite na Prazniku mimoze, prije svega prijatelje i goste iz regiona koji sa nama slave godinama: iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Sjeverne Makedonije. Radujemo se što ćemo se, nakon dvije godine pandemije, ponovo okupiti u Herceg Novom, gradu koji vas uvijek dočekuje otvorenih vrata i u kojem se osjećate kao kod kuće“, poručuje predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.


On ističe zadovoljstvo što će Herceg Novi ove godine imati priliku da na svojim trgovima, ulicama, u hotelima i ugostiteljskim objektima ugosti brojne posjetioce, koji su već najavili dolazak na jednu od najznačajnijih i najdugotrajnijih zimskih turističkih manifestacija u regionu.

Prepoznajući interesovanje turista iz cijelog regiona, hercegnovski hotelijeri i izdavaoci privatnog smještaja pripremili su posebne paket-aranžmane za goste iz ove zemlje.


Raznovrstan program 53. Praznika mimoze obuhvata 43 zabavna, kulturna i sportska programa, među kojima su i: Riblja večera, prepoznatljivi Picigin iKarotrc, Izložba cvijeća, predstavljanje prijateljskih gradova Novo Mesto, Sankt Peterburg i Beograd, Sajam vina, muzičko-gastronomska Otvorena ulica u Igalu, pet predstava, dvije izložbe, koncert Muzičke škole, pet književnih večeri i 14 sportskih programa.

Organizatori Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture ”Herceg Fest” i Turistička organizacija Herceg Novi.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.