x

HIBRIDNI COUPE POLESTAR ONE sa 600 KS i 1000 Nm stiže 2019. godine, a naručuje se online!

Sportski Polestar s dvojim vratima za četvero prvi je model podbrenda Volva, kupovina će biti isključivo online bez depozita, a dostupan će biti i ``concierge service`` putem aplikacije.

Nedavno je Volvo objavio kako će naziv Polestar postati zasebna marka specijalizirana za električne i hibridne modele. Tako je na specijalnoj prezentaciji u Šangaju upravo predstavljen prvi model Polestara jednostavnog imena One, a poznati su i svi detalji. Riječ je o coupe modelu s dvojim vratima i 2+2 rasporedom sjedala pogonjenom hibridnim sklopom koji isporučuje 600 KS i 1000 Nm najvećeg okretnog momenta. Kao što se i očekivalo Polestar One je preuzeo poznatu SPA platformu Volva na kojoj voze svi novi modeli od XC90, S90 i V90 do novog modela XC60, no u Polestaru naglašavaju kako je 50 posto sklopova i dijelova kod ovog modela potpuno novo i stvoreno prema zamisli Polestarovih inženjera.

 

Tako je u skladu s novom namjenom, dakle težnjom za što boljim voznim osobinama i performansama, ovjes potpuno nov i to Öhlinsov elektronski konstantno nadzirani (CESi) dok je karoserija u potpunosti izvedena od lakih ugljičnih vlakana koja ne samo da je lakša već je i 45 posto čvršća po pitanju torzijske krutosti. Po pitanju tehnologije stvari stoje ovako: na stražnjoj su osovini smještena dva elektromotora s torque vectoringom za maksimalan grip i brzinu prolaska kroz zavoje dok se sprijeda nalazi četverocilindarski 2,0-litreni Drive-E benzinac koji pogoni prednju osovinu. Snaga dvaju elektromotora iznosi 218 KS, a u Polestaru tvrde kako One ima doseg od 150 kilometara što je najveća brojka među svim hibridima na tržištu.

 

Raspored mase izveden je u gotovo savršenom omjeru 48:52 posto na prednju/stražnju osovinu, a za kočenje se brinu Akebono kočnice sa šesteroklipnim kliještima i diskovima promjera 400 milimetara.Polestar One proizvodit će se u kineskim pogonima u Chengdu, a prve se isporuke očekuju od 2019. godine. Kupovina će biti moguća isključivo online bez depozita, dostupan će biti i ``concierge service`` putem aplikacije, a na tržištu će se pojaviti 2019. godine kada će biti premijerno predstavljen i Polestar 2 - potpuno električni model. Prednarudžbe su već otvorene.

 

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.