x

Hiljade Zeničana na trgu dočekalo novu 2017.

Nakon sedam godina ispraćena je stara i dočekana Nova godina na otvorenom u Zenici. Zimska čarolija novogodišnje noći, naziv je centralnog dočeka Nove godine.

Doček Nove na otvorenom, i pored niskih temperatura u novogodišnjoj noći, privukao je veliki broj Zeničana i gostiju našeg grada.

 

Centralni doček na Trgu Alije Izetbegovića počeo je već u podne, predstavom i druženjem djece i članova zeničkih udruženja. Dječake i djevojčice razveselio je kostimirani glumac i muzičar Zuzu, kao i članovi DOL Scene Bosanskog narodnog pozorišta.

 

Doček je obilježen i nastupima Dječijeg hora Osnovne muzičke škole, Kulturno-umjetničkog društva ‘Željezara’ i Hrvatskog kulturnog društva ‘Napredak’, Plesne grupe ‘Star’, DJ Ruvexa i muzičkih bendova iz Zenice, Aritmija i Trio benda.

 

U 22 sata nastupile su Divlje jagode. Nakon ponoćnog vatrometa, Zeničanima se u Novoj 2017. obratio gradonačelnik, Fuad Kasumović.

 

“U nastupajućoj godini želim vam više veselja, više zdraalja, više sreće, više optimizma, nadam se i boljem zapošljavanju. Na ovaj način pokazujemo da je i Zenica evropski grad i da ćemo zajedno napraviti bolju Zenicu. Za bolji život sviju nas. Da ste mi živi i zdravi. Sretna vam Nova 2017. godina”,poručio je Kasumović, kojeg su građani ovacijama i uzvikivanjem “Fudo, Fudo” ispratili sa bine.

 

Treba spomenuti da je sve proteklo u besprijekornoj organizaciji.

 

Javni doček na trgu Alije Izetbegovića omogućio je zabavu i mnogim Zeničanima koji su Novu godinu dočekali u porodičnoj atmosferi u svojim domovima jer je kompletan program prenosila Televizija Zenica. Osim toga u brojnim zeničkim ugostiteljskim objektima organiziran je doček Nove godine uz zabavni program.

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.