x

Nevjerovatni Slovenac

Historijski novembar Luke Dončića, a večeras će biti motivisaniji nego ikada

Ko zna kakav će tek da bude igrač sa 27 ili 28 godina, ali sa 20 je Luka Dončić nevjerovatan.

Dončić pruža partije kakve dolikuju najiskusnijim majstorima košarke, a na njegovim krilima Dallas juriša ne samo po play-off nego i možda po nešto daleko veće od toga. Naravno, tu mu je neophodna velika podrška od strane Porzingisa i ostatka tima.

Za sada i za Luku i za Maverickse situacija izgleda bajno. Prošli mjesec je Luka bio na prosjeku od 42,4 poena, 10,3 skoka i 10,4 asistencije po meču, a odigrao ih je ukupno 14.

Postao je tek treći igrač koji je u jednom kalendarskom mjesecu ostvario prosječno triple-double učinak. Preostala dvojica su slavni Oscar Robertson i Russell Westbrook.

Već je postalo dosadno pisati da je Luka 'igrač sedmice' u NBA ligi, postaje i igrač mjeseca, ima iza sebe nagradu rookiea godine i ko zna kakve će još rekorde da sruši.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko dugo će Luka igrati na ovom nivou. Uglavnom, daleko je bolji nego prošle sezone i u šutu za dva je na sjajnih 62 posto.

U posljednjoj partiji protiv Phoenixa prije dvije noći ubacio je 42 poena uz 11 asistencija i devet skokova, a naredni protivnik je Los Angeles Lakers i Dončićev idol LeBron James.

Bit će posebno motivisan za ovaj duel koji se igra večeras od 22 sata u Staples Centru i pitanje je može li decembar da bude jednako dobar ili bolji nego novembar. Brojke su zapanjujuće, pa da vidimo šta nam mladi Slovenac još može ponuditi do kraja godine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.