HIT KOMEDIJA “JA, BOSANAC “ INDIRE KUČUK-SORGUČ U GRAČANICI, 23.01., I U SARAJEVU 25.01.2020.!

25.01.2020 20:00

Komedija o nama „Ja, Bosanac“ izaziva odlične reakcije od Zagreba do Zenice, od Sarajeva do Splita. Do sada je u samo nekoliko mjeseci igrala 20 puta pred punim dvoranama. Od toga u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Metković, Korčula) „bosanisalo“ se na veliko i hrvatska publika je predstavu primila izvanredno, kako publika tako i oficijelna kritika.

U Gračanici „Bosanac“ igra po prvi put i to u četvrtak, 23. januara u 19 sati u Bosanskom kulturnom centru. Vjerovati je da će i gračanička publika doći do istog zaključka: „Ja, Bosanac“ je komedija koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

U Sarajevu, u Centru za kulturu i mlade – popularnoj Jelićevoj, publika će pratiti priču o Bosancu koji se bori sam sa sobom i rješava dilemu: da li da ode iz Bosne u Evropu ili ostane. Kroz tu njegovu „borbu“ on se sjeća kako ga je majka Šerifa vaspitavala, kako se oženio i šta su mu dali ovi naši političari a šta turbofolk sa istoka i potrošačka kultura sa zapada kao i mnogo toga poznatog i duhovitog što dolazi iz našeg mentaliteta.

U Gračanici – 23.01.2020., BKC

U Sarajevu, 25.01. 2020., CKM Jelićeva

U februaru će „Bosanac“ razveseliti Maglajke i Magljce, a u Zagrebu će se prolamati Histrionski dom od zvonkog smijeha i bosanskog humora 07. i 08. februara.

O PREDSTAVI

“JA, BOSANAC”

OZBILJNA KOMEDIJA U KOJOJ SE PJEVA I PSUJE

Prema djelu bestselerke Indire Kučuk-Sorguč, poznate po knjizi i predstavi „Ja, mahaluša“ i „Ja, mahlac“ – najgledniji komedijama u BiH u posljednjih deset godina.

Režiju i produkciju također potpisuje Indira Kučuk-Sorguč.

Igraju i pjevaju: Aldin Tucić u ulozi Posljednjeg bosanskog bogumila

i Negra Čičić u ulozi Evropljanke Čevljanovićke koja svira klavir

U ovoj komediji pratimo Posljednjeg Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. U procjepu je: Ići u Evropu ili ostati u BiH? Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. Uzrećica mu je «Tornjaka mi moga»!

U sve mu diraj, samo u Bosnu nemoj.

U pogledu na žene on je izričit: Samo u tri žene vjeruje: Svetu Šerifu, svetu Rasemu i malu Pišulju, amin. A sve druge su za trošit.

U njega važi i tri PO: Pojest, popit i poklopit!

“Ja, Bosanac” je ozbiljna komedija o Bosancima u kojoj se pjeva i psuje.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.