x

Trijumf tima sa Pecare

HKK Široki razbio OKK Spars na Grbavici i izjednačio finalnu seriju

Košarkaši Širokog savladali su u Sarajevu OKK Spars rezultatom 59:75 i izjednačili su finalnu seriju prvenstva BiH na 2-2.

U Sarajevu je sve bilo spremno za veliko slavlje i historijski naslov prvaka za Spars, ali je ovaj tim na kraju odigrao izuzetno lošu utakmicu, što je Široki iskoristio.

Spars je dobro otvorio meč i poveo je sa 6:2, ali gosti zatim prave veliku seriju od 10:0 i okreću utakmicu u svoju korist.

Međutim, nije tim Marka Trbića gostima dozvolio da se previše odvoje. Brzo su utakmicu vratili u rezultatski egal, ali je Široki ipak nakon deset minuta igre imao tri poena prednosti, 13:16.

Veoma visok tempo igre viđen je i u drugoj dionici. Ekipe su se konstantno smjenjivale u vodstvu, niko nije uspijevao da napravi neku veću seriju kojom bi se odvojili, a na odmor su gosti otišli sa plus dva, 34:36.

Širokobriježani su kontrolisali rezultat tokom trećeg perioda. Izgledali su mnogo bolje od Sparsa, a na nešto manje od minut do kraja odlaze na plus osam, 44:52.

Ova razlika je bila i nakon 30 minuta igre. Fenner je pogodio trojku u posljednjem napadu za 47:55 na ulasku u zadnju dionicu.

Gosti su ušli fantastično u posljednji period i nakon tri minute igre u ovom dijelu meča odlaza na sjajnih 13 poena razlike, 49:62 i izgledalo je kao da je sve gotovo.

Tako je i bilo. Široki je bez većih problema završio posao u ovom meču i došao je do pobjede i izjednačenja u finalnoj seriji na 2-2.

Široki će tako na svom parketu imati šansu da osvoji naslov prvaka i Sparsi bi mogli itekako žaliti za današnjim porazom, jer će do naslova morati da dođu u četvrtak na Pecari.

Goste je do trijumfa vodio Mateo Drežnjak sa 19 poena, Derrick Fenner je ubacio 17 poena, a Filip Kraljević je dodao 16. Kenan Bajramović je kod Sparsa ubacio 11 koševa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.