x

LEGENDARNI VOZAČ

Hoćemo li ga ikad više vidjeti: Šumaher se seli sa porodicom na Majorku

Prošlo je gotovo deset godina od skijaške nesreće najveće legende Formule 1 Mihaela Šumahera


Prošlo je gotovo deset godina od skijaške nesreće najveće legende Formule 1 Mihaela Šumahera (Michael Schumacher), a i dalje nije poznato u kakvom je on zapravo stanju.

Porodica se na sve načine trudi da sakrije bilo kakve informacije o javnosti, a ono što je poznato nije ohrabrujuće.

Razne priče kruže

Za sve ove godine su se pojavljivale razne informacije. Počevši sa onim da je Mihael poput biljke, do toga da on sam insistira da njegovo stanje ostane privatna stvar.

Ipak, situacija je postala ozbiljnija izjavom nikog drugog do njegovog sina Mika (Mick). Mik je također vozač u Formuli 1, a svojevremeno je priznao kako ne može pričati sa ocem.

- Tata i ja bismo se razumili na drugačiji način, jer govorimo sličan jezik. Jezik moto sporta. Imali bismo o čemu da razgovaramo. O tome najviše razmišljam, mislim da bi nam bilo sjajno. Svega bih se odrekao samo da to imam - opisao je Mik, jasno potvrdivši da Mihael ne može da priča, te da su glasine da je gotovo u vegetativnom stanju istinite


Posjete zabranjene i prijateljima

U prilog ne ide ni to što se njegova supruga već duže vrijeme ne oglašava. Irski biznismen i čovjek koji je Šumaheru bio prvi šef u Formuli 1, Edi Džordan (Eddie Jordan), je u intervjuu za britanski „The Sun“ govorio o Mihaelu i njegovoj supruzi


- Prošlo je gotovo deset godina kako Korina ne može otići na zabavu, na ručak... Živi kao zatvorenica jer bi svi sa njom htjeli razgovarati o Mihaelu u momentu kada je ne treba svaki put podsjećati na to - kaže Džordan, dodavši kako joj ne zamjera što mu ne dopušta da posjeti prijatelja.

- Na početku sam se trudio da posjetim Mihaela, ali Korina je odbila i to s pravom jer previše ljudi je željelo da ga vidi. Žan Tod je dobio privilegiju da ga posjeti zbog toga što su bili veoma bliski u Ferrariju, što je potpuno razumljivo. Nisam mogao otići do njega, rekli su mi: "Edi, volimo te, ali potrebna nam je privatnost i zaštita za Mihaela".


Nove informacije

Pojavile su se i nove informacije u javnosti. Naime, porodica se odlučila na drastičan korak, a to je preseljenje na Majorku, iako je Mihael u porodičnoj kući na jezeru Ženeva otkad je pušten iz bolnice.


Korina je posljednjih godina proširivala svoje porodično imanje blizu Puerto Andratksa, kako bi mogla biti bliže ranču, koji bi koristila zajedno sa kćerkom Đinom Marijom, koja se, kao i njena mama, takmiči u jahanju

One će na novom imanju ujedno i pokrenuti novi biznis koji bi trebalo popraviti finansijsko stanje, koje sigurno nije dobro kao što je nekad bilo nakon skupih terapija, a plan je da uzgajaju konje za trke i takmičenja. One bi mogle zaraditi uzgojem i kasnije prodajom skupocjenih konja.

Kako pišu mediji, porodica je obišla ranč helikopterom, a navodno je sa njima bio i Mihael. Druge priče kažu da su bile samo Korina i Đina, što je i realnije ukoliko se uzme u obzir da Mik ne može komunicirati sa ocem na temu Formule.

Ukoliko se stvarno presele na to ostrvo, postoji velika vjerovatnoća da Mihaela više nikad nećemo vidjeti.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.