x

Honda slavi 100 miliona proizvedenih vozila!

Kraj 2016. godine obilježen je događajem koji će jedan od poznatijih proizvođača automobila iz Japana zauvijek pamtiti. Honda slavi svojih prvih 100 miliona proizvedenih vozila.

Iako se na prvu ova brojka možda čini malom s obzirom na dugogodišnju tradiciju poslovanja Honde, ova se brojka konkurenciji čini nedostižnom. Usporedbe radi, u 2016. godini Mini je slavio 3 miliona proizvedenih primjeraka, a jedan od legendarnih proizvođača, McLaren, deset tisućiti primjerak.  Honda nije navela koji je model točno bio jubilarni pošto dnevno proizvede oko 18.000 vozila na više različitih lokacija diljem svijeta.

 

Inače, Honda je započela s proizvodnom automobila i općenito vozila 1963. godine. Njihov model prvijenac, mini kamion T360, bio je prava novina za ondašnju industriju. Svoj portfelj Honda širi početkom proizvodnje S500, a nakon otvaranja prve moderne tvornice započinje s proizvodnjom legendarnog S600.

 

Danas, s druge strane, Honda proizvodi svoje modele na pet kontinenata u ukupno 34 tvornice. Međutim, jedna od najvažnijih tvornica nalazi se u Velikoj Britaniji gdje se proizvodi globalno popularni Civic. Razvila je svoj super automobil, NSX, a posebno se ponosi Civic, Jazz i SUV modelima CR-V i HR-V. Prema dostupnim informacijama, Honda uskoro planira pokrenuti investicijski ciklus kojim želi modernizirati svoje tvornice kako bi dodatno podigla kvalitetu svojih modela.

 

Glavni i odgovorni u Hondi Takahiro Hachigo, navodi kako je iznimno zahvalan na povjerenju koje su kupci pokazali prema vozilima koje razvija tvrtka koju vodi. Dalje kaže kako Honda i njezini razvojni inženjeri kontinuirano rade na usavršavanju postojećih, odnosno razvoju novih modela.

 

Koliko se Honda trudi moći će dokazati već u ovom mjesecu na autosajmu u Detroitu za kojeg Honda priprema nove generacije svojih modela. Inače, na spomenutom sajmu bi trebali biti predstavljeni novi pogonski agregati, odnosno obiteljska vozila. Hoće li Honda opravdati iščekivanja potaknuta velikim jubilejom saznat ćemo uskoro.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.