x

Hor Mošus predstavio spot koji će vas oduševiti!

„Trebalo je skoro dvije godine, za pripremu jednog ovakvog projekta, od pisanja teksta, preko muzike i aranžmana, pa do snimanja spota, puno je truda i pažnje uloženo, zato očekujemo da ovo bude naš najbolji projekat do sada“ – poručuju iz Hora.


Hor Mošus, koji slovi za jedan od najslušanijih horova u regiji, nakon dvije godine pauze, predstavio je spot za kasidu „Addasovo grožđe“ .

Tekst govori o jedinstvenom događaju iz života poslanika Muhammeda i njegovim susretom sa kršćanskim dječakom Addasom.


“Ovo je naša prva saradnja sa dr. Džemaludinom Latićem i zaista nam je velika čast što smo uspjeli u naš album uvrstiti i tekst jednog od najistaknutijih tekstopisaca u regiji. Muziku i aranžaman smo prepustili našem višegodišnjem saradniku Eldinu Huseinbegoviću, koji je producirao većinu materijala na albumu, pa tako i ovu”, kažu iz Hora.

Spot je sniman, u mjesecu martu i aprilu, na pet lokacija u Istanbulu te na lokaciji Islamskog kulturnog centra u Baru i Luke Bar.


“U proteklim godinama spotove smo snimali u saradnji sa nekoliko produkcija, a ovaj put smo tu odgovornost prepustili našim prijateljima iz Inspire films studija, stoga publika ima priliku pogledati izuzetno zanimljivu i šaroliku ekranizaciju ove kaside”, nastavljaju iz Hora.

Hor ima već rezervisane termine nastupa sve do jeseni, a ukoliko ste zainteresirani za njihov rad, možete ih pratiti na njihovoj Facebook stranici:
https://www.facebook.com/mosus.hor  



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.