x

Horner odbacio mogućnost da naslijedi Binotta u Ferrariju

Red Bullov dugogodišnji šef F1 momčadi Christian Horner demantirao je glasine da bi mogao zamijeniti uskoro bivšega šefa Ferrarijeve momčadi nakon što je Mattia Binotto podnio ostavku koja će na snagu stupiti od početka iduće godine.

Ferrari je imao najbolju sezonu od 2019. godine koju su otvorili s dvostrukom pobjedom, a iako je izgledalo da će se moći boriti za naslov prvaka s Red Bullom zbog lošije pouzdanosti, vozačkih i strateških pogrešaka ostali su na samo četiri pobjede u 22 utrke, donosi MAXf1.net.

Binotto momčadi vodi nakon odlaska Arrivabenea te je ih je uspio vratiti na pobjedničke staze nakon dvije godine bez pobjede, ali to nije zadovoljilo šefove u Ferrariju te talijanska momčad mora pronaći zamjenu uoči nove sezone.


Jedan od glavnih kandidata je Alfa Romeov Frederic Vasseur, ali pojavila se i glasina da bi ga mogao zamijeniti Horner iz Red Bulla koji je u ulozi šefa momčadi otkako su ušli u Formulu 1 2005.

“To je Ferrarijev izbor, nisam iznenađen,” komentirao je Horner odlazak Binotta iz Ferrarija za Sky Sports.

“Mislim da će novi šef biti šesti nasuprot kojega sam sjedio otkako sam u Red Bullu. Situacija je za njega bila teška, imali su sjajan bolid ove godine i bili su jako konkurentni.”


Na pitanje je li moguće da upravo on naslijedi Binotta u Ferrariju Horner je bio jasan.

“Gledajte, moja posvećenost je definitivno s Red Bullom, tu sam od početka i imam jako bliske veze u toj momčadi.”

Red Bull je ove godine osvojio šesti vozački i peti konstruktorski naslov prvaka u svojoj povijesti s čak 17 pobjeda u 22 utrke.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.