x

HOROR: Prerezao grkljan sinu (2) jer nije mogao da spava!

Rolando Ortiz (37) uhapšen je kasno u srijedu nakon što je ubio svog dvogodišnjeg sina Matea Aguaja. Otac monstrum priznao je da je djetetu prerezao vrat kuhinjskim nožem i izjavio da je to učinio "jer je bio vrlo frustriran što nije mogao da zaspi", a njegov sin je "trčkarao po stanu i držao ga budnim".

Ortiz je zgrabio malenog Matea i kuhinjskim nožem mu je skoro potpuno odsjekao glavu, objavila je policija. Detektiv Brendan Denihan izjavio je juče da je Ortiz nakon ubistva pokušao da prereže vene, "ali se predomislio i zatim stavio djetetovo tijelo u vreću za smeće".

Ortiz je nakon toga pokušao da nazove svoju suprugu kako bi joj rekao šta je učinio, ali je uspio da dobije njenu sestru i njoj je sve ispričao.

Ona je kontaktirala Ortizove komšije, koji su ga zatekli u stanu sa krvavim rukama i vrećom za smeće u kojoj je bilo tijelo djeteta. Kada su pozvali policiju, pokušao je da pobjegne.

Policija ga je uhvatila oko 80 kilometara dalje od njegovog stana. Optužen je za ubistvo prvog stepena.

- Zbog ovakvih slučajeva naši službenici ne mogu da spavaju noćima. Mateo je bio premlad za donošenje loših odluka. Mateo je bio premlad da bi izabrao pogrešan put u životu. Bio je samo nevino dijete koje je izdala osoba u koju nikada ne bi smio da posumnja. Sopstveni otac - rekao je nadzornik policije Edi Džonson.

Ortiz nije imao kriminalni dosije i nikada nije optuživan za nasilje nad ostalom svojom djecom. Mateo je bio njegov najmlađi sin.

(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.