x

HOROR U ZAGREBU: Žena vidjela šta rade djeci u bolnici, sledila joj se krv u žilama!

Udaranje, šutiranje, bacanje nemoćne djece s posebnim potrebama samo je dio užasa koji je Dijana Sajko vidjela kada je u utorak dovela dijete u zagrebačku Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama. Slučaj je prijavila ravnateljstvu bolnice, no kako kaže, sumnja da će to išta promijeniti pa je zgražanje podijelila u postu na društvenim mrežama.

“Bila sam na Goljaku s djetetom ispred odjela dr. Fruk… Bilo je malo prije 12h te su ih pripremali za jelo. Što se tamo događa, to je nešto prestrašno!!! Toliko grubosti, živčanoće, a rade s malom djecom! Nema opravdanja za takvo ponašanje prema njima, nikakav stres, umor, ništa ne može opravdati takvo ponašanje… ta djeca su divna, mirna, to su mali anđeli! Ali nažalost, nije to sve”, užasnuta je Sajko.

 

“Nije to njima ništa”

 

“Razlog pisanja ovog posta je malo niža djelatnica, bijele kratke kose na tom odjelu koja TUČE djecu!! Doslovno, TUČE!! Jedan dečko je sjedio tako spigan na stolici kako su ga ostavili i pokušavao dohvatiti stol, a siroče ne može, i na kraju uspije i malo pogurne stol, mislim, koliko dijete može pogurnuti stol… i ova glupača dođe, stisne ga jako za lice, nešto se prodere i baci mu glavu u stranu; zgrabi ga sa stolice i baci na onu njihovu ležeću sjedalicu, zaveže, primi za dio gdje su noge tako da glava visi prema podu, i povuče ga na drugu stranu hodnika i jos nogom šutne tu sjedalicu da ga namjesti i maše rukama prema njemu, valjda se još derala”, opisuje majka i nastavlja:

 

“Curicu koja se bunila prebacila je preko ruke da visi i odnijela u drugu sobu, vratila se, isto ju bacila u takvu sjedalicu i vukla i šutala. Onda je čula malo većeg dečka koji je bio za stolom i bunio se jer ga je jedna manja curica povukla za ruku. Došla je do njega, isto ga zgrabila za lice i bacila mu glavu u stranu. On je počeo plakati i tu sam ja uletjela i izderala se na nju. Bila je iznenađena, nije očekivala da ju netko gleda, ali nije se doimala da ju je imalo briga. Malo se omela i promrmljala nešto kao ‘pa nije to njima ništa’ ?!?!?”, bijesna je Sajko.

 

A na vratima piše kako s djecom s posebnim potrebama treba biti strpljiv…

 

“Obećala sam da ću ju prijaviti, poslala pismeno na ravnateljstvo Goljaka, no sumnjam da ću išta time postići. Ako netko zna gdje mogu isto prijaviti, neka mi javi, a ja čekam da mi jave ime i prezime djelatnice, da probam podnijeti kaznenu prijavu ako je moguće”, piše Sajko, kojoj je žao što joj je mobitel u tom trenutku bio ugašen pa se nije ni sjetila snimati nečovječno ponašanje djelatnice.

 

“Zamislite, ostavite dijete s povjerenjem i onda ga zlostavljaju i maltretiraju, a ironično, na vratima im stoje upute kako se treba ponašati prema takvoj djeci, da treba biti strpljiv i pažljiv s njima”, ogorčena je Sajko.

(Net.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.