x

NBA

Houston i Utah upisali treće pobjede u play-offu, Oklahoma pred ispadanjem

Ekipa Houstona upisala je treću pobjedu u četvrtom meču play-offa NBA lige protiv Minnesote na gostujućem terenu, a treću pobjedu ostvarila je i ekipa Utah Jazz koja je savladala Oklahomu.

Rocketsi su u Target centar u Minneapolisu stigli s prednošću od 2:1, a sam početak susreta protekao je u poprilično izjednačenoj igri s obje strane. Prva četvrtina završena je rezultatom 21:21, a s jednim poenom prednosti Houston je otišao na poluvrijeme.


Do ključne razlike, a kasnije će se ispostaviti i pobjede, Houston je došao u trećoj četvrtini kada su domaćoj ekipi postigli čak 50 poena, a primili samo 20, zahvaljujući čemu su u posljednjoj dionici samo rutinski meč priveli kraju i stigli do treće pobjede.


Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Harden koji je ubacio 36 poena, a pratio ga je Paul sa 25 ubačenih poena. S druge strane, najefikasniji igrač Minnesote bio je Towns sa 22 poena.


Sličan meč viđen je i u Vivint Smart Home Areni gdje je Utah u drugoj i trećoj četvrtini slomila otpor Oklahome, a na kraju su meč mirno priveli kraju i stigli su do treće, možda i ključne pobjede. 


Najefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Mitchell sa 33 ubačena poena, dok su kod Oklahome najviše poena postigli George (32) i Westbrook (23).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.