x

Hrono recept: Pileća supa s limunom

Vrhnje za kuhanje dozvoljena je u vanrestriktivnom periodu, i to samo ponekad, zato budite umjereni.

Sastojci:

1 pileće bijelo meso

malo piletine za čorbu

1 crveni luk

1 čen bijelog luka

manji celer

vezica zeleni (za ukus)

1 limun

malo vrhnja za kuhanje

peršunov list

so, biber u zrnu

 

Priprema:

1. U dublju posudu staviti piletinu i preliti sa 1 l hladne vode. Kad provri, skloniti pjenu i dodati povrće (mrkvu, celer, bijeli luk, crveni luk prepečen na plotni).

2. Posoliti po ukusu, staviti zrna bibera i kuhati na laganoj temperaturi oko 45 minuta dok meso i povrće ne omekšaju.

3. Izvaditi meso i povrće, a tečnost procijediti. Skuhanu piletinu isjeći na kockice i vratiti u čorbicu. Razmutiti sok od pola limuna s malo vrhnja za kuhanje, pa sipati pri kraju kuhanja.

4. Drugu polovinu limuna isjeći na kolutove i rasporediti u činije za služenje. Gotovu čorbicu sipati preko limuna i posuti sjeckanim peršunom. Poslužiti toplo za ručak.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.