x

Hrvatici zamalo izmaknula medalja na SP-u

Hrvatska atletičarka Veronika Šokota zauzela je četvrto mjesto u bacanju koplja na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Caliju, ona je u finalu ostvarila rezultat od 54,47 metara te joj je medalja izmaknula za 64 centimetra koliko je više bacila brončana Urugvajka Manuela Rotundo.

Naslov svjetske prvakinje uvjerljivo je osvojila Srpkinja Adriana Vilagoš s rekordom svjetskih prvenstava od 63,52m, dok je do srebra stigla domaća predstavnica Valentina Barrios sa 57,84m.

Za Šokotu je ovo napredak u odnosu na prošlogodišnje SP u Nairobiju kada je bila sedma.


U kvalifikacijama je s promjenjivim uspjehom nastupilo petero naših predstavnika. U kvalifikacijama juniorki na 400m prepone uspješno je nastupila Klara Koščak koja se pobjedom u svojoj skupini sa 58.84 sekundi izravno plasirala u polufinale. S ovim rezultatom Klara je bila ukupno šesta u kvalifikacijama. Druga naša predstavnica u ovoj disciplini Anja Ramić bila je ukupno 37. u kvalifikacijama sa 1:02.28 minuta te se nije plasirala u polufinale.

U kvalifikacijama juniora na 400m uspješan je bio Marko Orešković koji je istrčao svoj osobni rekord 47.12 zauzevši četvrto mjesto u svojoj skupini i izravno se plasirao u polufinale sa 21. rezultatom kvalifikacija.


U kvalifikacijama juniorki na 400m Nicole Milić nije se uspjela plasirati u polufinale osvojivši ukupno 29. mjesto sa 56.26.

Najslabiji nastup imao je Martin Mlinarič koji u kvalifikacijama skoka u vis nije uspio preskočiti početnu visinu od 2,00m te je ostao bez rezultata i plasmana.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.