x

GOLOBRADI DJEČAK

Hrvatska ima novo nogometno čudo, PSG ga dovodi za nevjerovatan novčani iznos

Mladi nogometaš Hajduka Luka Vušković fantastičnim nastupima privukao je pažnju na sebe, a karijeru će nastaviti u velikom Paris Saint Germainu, prema pisanju brojnih uglednih medija.

Vremena velikana hrvatskog nogometa poput Luke Modrića polako prolaze, no pojavljuju se nova imena koja bi trebala Vatrene nositi do sličnih visina. U Splitu stasava najveći talent hrvatskog nogometa, a to je Luka Vušković.

Riječ je o, vjerovali ili ne, nogometašu rođenom u februaru 2007. godine, a koji će za pet miliona eura karijeru nastaviti u velikom PSG-u.


Ugledni italijanski novinar Nicolo Schira ekskluzivno je prenio da je PSG skoro pa dogovorio transfer nogometaša splitskog Hajduka. Bilim će pripasti četiri miliona eura, plus jedan milion bonusa. Pregovori su u završnoj fazi.


Iako igra s nogometašima koji su od njega stariji po tri ili četiri godine, Vušković dominira na poziciji stopera i već s 15 godina igra juniorsku Ligu prvaka. U svim takmičenjima imao je zapažene nastupe u kojima postiže golove, iako mu je odbrana primarni zadatak na terenu.

Zanimljivo, Luka je mlađi brat Marija Vuškovića, mladog reprezentativca Hrvatske koji nastupa za Hamburger SV. Otac mu je također bivši nogometaš Hajduka Daniel Vušković.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.