x

kvalifikacije za ep

Hrvatska nakon preokreta savladala Azerbejdžan, sigurne pobjede Belgije i Holandije

Nogometna reprezentacija Hrvatske pobjedom protiv Azerbejdžana započela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2020. godine održati u 12 različitih zemalja, a Vatreni su slavili rezultatom 2:1.

Iako su imali veliku podršku s tribina, stvari za reprezentaciju Hrvatske nisu počele baš najbolje. Igrala se 19. minuta kada je Šeydaev sjajno probio po desnoj strani i silovitim udarcem matirao je Kalinića za vodstvo svoje reprezentacije.

Hrvatska je ubacila u brzinu više nakon toga, Vatreni su propustili nekoliko prilika, a onda u 44. minuti Barišić nakon jedne gužve šalje loptu u mrežu za poravnanje od 1:1.

Pobjedu viceprvacima svijeta donio je Kramarić u 79. minuti nakon što je desnom nogom lijepo pogodio dalji ugao gostujućeg golmana za erupciju oduševljanja na Maksimiru i prva tri boda Hrvata.

U istoj grupi Slovačka je porazila Mađarsku sa 2:0 golovima Dude i Rusnaka, a slobodna je bila ekipa Velsa.

Pobjedu na startu kvalifikacija zabilježila je u Belgija koja je sa 3:1 savladala Rusiju. Tielemans je u 15. minuti doveo domaće u vodstvo, Čeryšev je poravnao samo minutu nakon toga, a onda Hazard s bijele tačke prvi i iz igre drugim golom u 88. minuti donosi pobjedu svojoj ekipi.

U istoj grupi Cipar je u ranije odigranoj utakmici porazio San Marino sa 5:0, dok Kazahstan savladao Škotsku sa 3:0.

Holandija je sa 4:0 porazila Bjelorusiju na svom terenu te su tako nastavili sa sjajnim igrama, a da će doći do pobjede bilo je jasno već u prvoj minuti kada je Depay iskoristio grešku gostujuće odbrane i pogodio za 1:0. Wijnaldum je u 21. minuti povisio na 2:0, Depay s bijele tačke riješio pitanje pobjednika u 55. minuti, a konačnih 4:0 postavio je Van Dijk u 86. minuti.

Važna tri boda osvojila je i Poljska koja je s minimalnih 1:0 porazila Austriju u gostima, a pobjedu im je donio sjajni Piatek samo devet minuta nakon što je ušao na teren.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.