x

KAPITEN VATRENIH

Hrvatska treba biti ponosna: Modrić među najboljim na svijetu

Za Modrića, kapitena hrvatske reprezentacije, ovo je šesti put da je izabran u najbolju ekipu svijeta i prvi put nakon 2019. godine


Reprezentativac Hrvatske i igrač Real Madrida Luka Modrić izabran je u najboljih 11 igrača svijeta za 2022. godinu u izboru FIFPRO-a, međunarodnog udruženja profesionalnih fudbalera. To je tradicionalni izbor u kojem glasaju hiljade fudbalera, a bira se između ukupno 27 nominiranih - tri golmana te po osam defanzivaca, veznjaka i napadača.

Susjedi mogu da budu ponosni obzirom da su čak dva njihova reprezentativca bila u užem izboru za ovu nagradu. Radi se o 21-godišnjem Jošku Gvardiolu i 16 godina starijem Modriću. Za Modrića, kapitena hrvatske reprezentacije, ovo je šesti put da je izabran u najbolju ekipu svijeta i prvi put nakon 2019. godine.

Ranije je dio najbolje ekipe bio pet puta u nizu od 2015. do 2019. godine. Modrić je u izboru za igrača godine završio na četvrtom mjestu iza pobjednika Lionela Mesija, drugoplasiranog Kilijana Mbapea i trećeplasiranog Karima Benzeme.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.