x

HRVATSKA U FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA!

Polufinalni susret Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske koji je odigran na stadionu Lužniki u Moskvi završio je o korist Hrvatske koja se sa 2:1 plasirala u finale Svjetskog prvenstva. Ona će snagu odmjeriti sa Francuskom i time pokušati postati pobjednik ovog Mundijala. 

Engleska je povela već u petoj minuti kada je Kieran Trippier postigao eurogol iz slobodnog udarca za 1:0.

Nakon primljenog pogotka Hrvatska je pokušavala doći do izjednačenja, a konstantna opsada gola urodila je plodom u 67. minuti. Vrsaljko je ubacio, a Perišić se sjajno snalazi u petercu i pogađa za 1:1.


U 72. minuti Hrvati su mogli do totalnog preokreta, no Perišić je pogodio stativu. Deset minuta kasnije Mandžukić je sjajno uhvatio volej, ali je Pickford spasio svoju mrežu.

U 99. minuti nakon kornera Stones je šutirao, a Vrsaljko je sa gol-linije spasio čist gol. U posljednjim sekundama prvog produžetka Perišić je sjajno proigrao Mandžukića u petercu Engleza, ali je Pickford sjajno ušao u tijelo napadača Juventusa i izblokirao njegov udarac.


Na početku drugog produžetka Hrvatska je stigla u vodstvo. Perišić je asistirao glavom Mandžukiću koji se sjajno snalazi i pogađa lijevom nogom za 2:1.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.