x

Hrvatska uvrštena među tri najbolje destinacije u svijetu

Britanski listovi Tajms i Sandej tajms uvrstili su Hrvatsku među tri najbolje destinacije u svijetu, za šta je dobila nagradu u kategoriji "Najbolje zemlje 2020", saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Hrvatska je u toj kategoriji nagrađena kao treća destinacija u svijetu, iza Italije i Novog Zelanda, a nagrade su ove godine zbog epidemiološke situacije dodijeljene virtuelnim putem.

Direktorka predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić izjavila je da je Hrvatska prilikom proglašenja predstavljena kao zemlja "puna hira, snage i sunca".


U užem izboru za nagrade britanskih listova koje su ove godine dodijeljene osmi put, bile su neke od najboljih svjetskih destinacija poput Francuske, Turske, SAD, Dubaija, Španije, Portugala, Grčke i Tajlanda, prenosi SeeBiz.


Osim u kategoriji najbolje zemlje, glasalo se i u 12 ostalih kategorija: za najbolji grad, avio-kompaniju, tur-operatora, a o konačnom pobjedniku odlučivali su čitaoci koji su na taj načion učestvovali u nagradnoj igri za ekskluzivne nagrade.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.