x

Hrvatska za građane iz BiH uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana!

Vlasti Hrvatske promijenile su odluku koja se odnosi na prelazak građana iz Bosne i Hercegovine, odnosno svih onih koji dolaze iz BiH te se novom naredbom traži odlazak u samoizolaciju od 14 dana.

Na redovnoj konferenciji za medije ministar unutrašnji poslova Davor Božinović kazao je kako se na dnevnoj bazi prati stanje, naravno ne samo na području Hrvatske, već susjedstva, Evrope i svijeta, te kako bi time donosili najbolje mjere.

"U tom smislu će danas biti donesena odluka o posebanom režimu osobama iz BiH, Srbije, Kosova i Sjevernoj Makedoniji, od kojih se traži odlazak 14 dana u samoizolaciju", kazao je Božinović te naveo da se odluka primjenjuje na sve građane bez obzira na državljanstvo.


Odluka o samoizolacija se ne primjenjuje na putnike u tranzitu. Božinović ovu odluku pravda uvezenim slučajevima koronavirusa, posebno iz ove četiri zemlje, a ona stupa na snagu od ponoći.

Kako je kazano broj zaraženih je najvažniji kriterij kojim se Hrvatska vodila. Odnosno iz Hrvatske su poručili da su vodili računa koliko je rast zaraženih u nekoj od susjednih zemalja utjecao na rast broja zaraženih u Hrvatskoj. Trend pada mora biti značajan da bi se ukinula uvedena mjera.

Naglašeno je kako onaj ko radi u Hrvatskoj neće morati u samoizolaciju.


Mediji su izvješteni i o novim slučajevima u posljednjih 24 sata. Epidemiolog Maja Grba Bujević kazala je da imaju pozitivne 22 osobe, što je 2.388 ukupno.

Najviše novooboljelih je u gradu Zagrebu, čak 11. U Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je četvoro novozaraženih, u Krapinsko-zagorskoj žuopaniji 1, u Zagerebačkoj županiji 1, u Vukovarsko-srijemskoj 1, u Zadarskoj i Istarskoj 2 novooboljela.

U bolnici je 18 osoba, na respiratoru nije niko. I dalje je ukupno 107 preminulih, nema novih umrlih. U Hrvatskoj trenutno imamo 139 aktivnih slučajeva.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.