x

Hrvatski supersportista juri poligonima širom svijeta

Hrvatski proizvođač supersportskih automobila na električni pogon Rimac Automobili upravo je počeo testiranje svog novog modela C_Two na test poligonima širom svijeta.

Prethodno su obavljene simulacije na računarima, ispitivanja materijala, razvoj prototipova i kreš testovi, na kojima su "razbijani" automobili vrijedni milion evra. Testovi ukupne dinamike vozila, pogona, pasivne bezbjednosti i, na kraju kreš testovi, doveli su konstrukciju i komponente, kao što su gume i vješanje, do krajnih granica izdržljivosti.

Osnivač i izvršni direktor kompanije Mate Rimac kaže da je riječ o novoj vrsti hiperautomobila "koja omogućava ekstremne performanse električnog pogona i novo vozačko iskustvo".

Kompanija će napraviti 17 prototipova modela C_Two, od kojih će svaki biti korišćen za određenu vrstu testiranja prije nego što automobil, početkom sljedeće godine, uđe u pretproizvodnu fazu, navode hrvatski mediji.

Proizvodna verzija bi trebalo da bude spremna za predstavljanje na Salonu automobila u Ženevi, početkom marta sljedeće godine. Ona će se razlikovati od koncepta prikazanog 2018. i 2019. godine.

Na konačnoj verziji automobila poboljšan je dizajn, ergonomija i performanse, pa Mate Rimac tvrdi da je C_Two, sa inženjerske tačke gledišta, pravo tehničko remek-djelo.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.